Beitsen & passiveren

Multinal Group beschikt over de juiste expertise om roestvast staal zoals plaatwerk, kokers, leidingwerk, piping, montagedelen, roosters, frames, buizen, warmtewisselaars, flenzen en behuizingen effectief te beitsen en passiveren.

Met meerdere beitserijen in Nederland weten wij als geen ander wat er komt kijken bij het vakkundig behandelen van uw product. Naast de vorm, de grootte en de best toepasbare techniek, bewaken wij vanzelfsprekend nauwgezet onze beitsprocedures m.b.t. milieu, veiligheid en de zuurrestbehandeling. Zo weet u zeker dat de corrosiebestendigheid, en daarmee de duurzaamheid van uw product wordt vergroot.

 

Mogelijkheden voor het beitsen en passiveren
  • Beitsen en passiveren van RVS, aluminium en koolstof staal volgens ASTM A380 normering;
  • Ondersteuning en opstellen van specifieke beitsprocedure voor uw klant;
  • Ook is een beitsbehandeling mogelijk via de norm van uw klant;
  • Beitsen in dompelbaden of sproeibeitsen in onze beitserijen
  • Beitsen bij u op locatie in Nederland of op een internationale locatie.

Waarom beitsen en passiveren van rvs?

Aan het oppervlak van het RVS ontstaat via natuurlijke weg een chroomoxidelaag die het materiaal zijn bescherming geeft.

Door de diverse mechanische bewerkingen zoals: zagen, knippen, zetten, frezen en lassen wordt deze chroomoxidelaag beschadigd.

Door deze bewerkingen is er een risico aanwezig dat er “ijzerinsluitsel” plaatsvindt. Hierdoor kan RVS op den duur gaan roesten.

Over de behandeling

Door bewerkt RVS te beitsen in een oplossing van bijv. salpeterzuur met waterstoffluoride worden carbides, ijzerdeeltjes, maar ook gloei-, wals-, smeed- en giethuid van/uit het oppervlak verwijderd. Na de beitsbehandeling worden de delen goed na gespoeld en kan de chroomoxidelaag (de passivering) zich weer op natuurlijke weg vormen.

De vorming van deze natuurlijke passivering kan 24 – 48 uur duren. Bij sommige specificaties of klanteisen wordt een extra passiveerbewerking gevraagd. Door de delen een bepaalde tijd in bijv. een salpeterzuur oplossing te dompelen en ook weer goed na te spoelen wordt deze passiveerlaag al na 30 minuten gevormd.

Op locatie of  op een van onze vestigingen

Maar ook voor het effectief (sproei of kwast) beitsen en passiveren van RVS leidingsystemen, installaties, productie-units, machines, ketels, warmtewisselaars, koeltorens, tanks en andere productieonderdelen bij u op locatie kunt u bij ons terecht.

Met jarenlange ervaring met rvs beitsen en passiveren op locatie en met meerdere beitserijen in Nederland, hebben wij voor u de mogelijkheden, dus aan u de keus.

Voor het zelf beitsen van roestvast staal of RVS productennal

BEITS PRODUCTEN

Multinal biedt diverse producten voor het zelf behandelen van uw product(en). Juist doordat deze beitsproducten niet-toxisch zijn, en daarmee een stuk minder milieubelastend en mensvriendelijker dan de huidige producten op de Nederlandse markt, bieden wij u de producten niet alleen aan, maar gebruiken deze zelf ook op locatie en in onze beitserijen. Daarmee dragen wij zelf direct bij aan een stuk milieuvriendelijker produceren en verbeteren de arbo-omstandigheden van onze mensen.