Vernikkelen

Vernikkelen van metalen producten en onderdelen: onderlaag verchromen of voor decoratie

De oppervlaktebehandeling vernikkelen kan zeker als verfraaiing/decoratieve laag van een product worden toegepast, echter als er hoge eisen aan het product worden gesteld dient daarbij wel rekening te worden gehouden met de gladheid van het basismateriaal. Ondanks dat nikkel over opvullend vermogen beschikt, is het dan ook raadzaam om het basismateriaal vooraf volledig glad te maken door deze te slijpen of polijsten. Met deze voorbehandelingen wordt een optimaal en strak uiterlijk verkregen zonder oneffenheden. Slijpen en/of polijsten kunnen wij ook voor u verzorgen. Wij realiseren dit moeiteloos voor u in huis, zonder onnodig tijdsverlies. Wij zorgen het vernikkelen of duplex vernikkelen in zowel seriematige producties tot enkele of specialistische stuks.

Eigenschappen van nikkel:

  • Lichte geelachtige neerslag
  • Goed soldeerbaar
  • Magnetische deklaag
  • Goede lichtreflectie
  • Laagdikten van verschillend formaat aan te brengen
  • Goede corrosiewering
  • Niet aanloopbestendig

Proces

Vernikkelen en/of nikkel wordt door Multinal Group vaak als onderlaag toegepast bij (sier)verchromen, vergulden of rood koper. De combinatie van de oppervlaktebehandeling vernikkelen en de oppervlaktebehandelingen verchromen en vergulden versterken elkaar.

De nikkellaag geeft bijvoorbeeld bij chroom een bepaalde glans, terwijl het laagje chroom zorgt dat het product aanloopbestendig is, slijtvast en corrosiebescherming biedt. Naast het gebruik als onderlaag is vernikkelen op zichzelf ook te gebruiken als decoratieve laag.

Laagdikte

Bij vernikkelen bepaalt de laagdikte of deze voldoende corrosiebestendig is of niet. Het metaal moet namelijk poriedicht zijn om een goede corrosiebestendigheid te garanderen, en niet iedere laag en/of metaal leent zich daarvoor. Is corrosiebestendigheid voor u zeer belangrijk, dan adviseren wij graag welke mogelijkheden wij voor uw product hebben.

 

 

 

Glans, half glans, mat en anti-reflectie nikkel

Deze soorten nikkellagen zijn bestemd voor verfraaiing van gebruiksartikelen of dienen als onderlaag voor chroom, zilver of goud. De laag soort wordt bepaald door de mechanische voorbewerking in combinatie met het soort nikkelbad. Hoe matter de laag, des te zachter en ductieler de nikkellaag is.